Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (5)Реферативна база даних (7)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Синицина Г$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
1.

Дуденко Н. В. 
Дослідження якісного і безпечного споживання харчових рідин у скляній і ПЕТ-тарі [Електронний ресурс] / Н. В. Дуденко, А. А. Дубініна, Г. А. Синицина, І. М. Беляєва // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2013. - Вип. 1(1). - С. 219-225. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2013_1(1)__34
Попередній перегляд:   Завантажити - 250.632 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Синицина Г. А. 
Маркетингове дослідження сфери дитячого та молодіжного спорту в Харкові [Електронний ресурс] / Г. А. Синицина, О. В. Жегус, І. Ю. Тарасов, Л. О. Чуйко // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. - 2015. - Вип. 1. - С. 289-301. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/esprstp_2015_1_30
Попередній перегляд:   Завантажити - 330.11 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Синицина Г. А. 
Теоретичні аспекти функціонування підприємств сфери харчування на засадах сталого розвитку [Електронний ресурс] / Г. А. Синицина, С. О. Зубков // Бізнес Інформ. - 2020. - № 3. - С. 208-216. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2020_3_27
Попередній перегляд:   Завантажити - 477.687 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Синицина Г. А. 
Формування сучасної теорії харчування в контексті продовольчої безпеки [Електронний ресурс] / Г. А. Синицина, О. М. Филипенко // Бізнес Інформ. - 2021. - № 11. - С. 217-226. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2021_11_29
Мета роботи - дослідження та визначення проблем харчування людства в процесі його еволюції, а також систематизація теорій і наукових поглядів стосовно потреб і функцій харчування в контексті продовольчої безпеки. Доведено, що продовольча безпека країн є неодмінною умовою та гарантією збереження їх суверенітету та незалежності, забезпечення сталого соціально-економічного розвитку, формування високих рівня та якості життя населення, відтворення людського капіталу. Аналіз стану харчування населення України свідчить про незбалансованість за основними нутрієнтами та про невідповідність їх основним положенням раціонального харчування. Встановлено, що потреби людини в харчуванні еволюціонували під впливом чинників соціально-економічного та науково-технічного прогресу. В кожній етнічній, культурній, релігійній спільноті людей існували свої уявлення щодо необхідного харчування, які були частиною існуючого в певний час світогляду. На основі характеристики еволюції харчування систематизовано теорії та концепції харчування. Доведено, що корінні зміни в способах життя та структурі харчування людства у ХХI столітті потребують подальшого дослідження теоретичних аспектів харчування, систематизації нових підходів до формування сучасної теорії харчування. Обгрунтовано необхідність якісно нових підходів до складання раціонів харчування населення на основі харчових продуктів функціонального призначення з використанням натуральної сировини підвищеної поживної цінності, дієтичних добавок тощо.
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.342 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Филипенко О. М. 
Основні тренди та перспективи цифровізації економіки України [Електронний ресурс] / О. М. Филипенко, Г. А. Синицина // Бізнес Інформ. - 2023. - № 3. - С. 43-50. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2023_3_8
Досліджено й узагальнено основні тренди цифрової трансформації економіки України та визначено їх вплив на діяльність суб'єктів підприємництва для більш повного використання їх потенціалу. Протягом останнього десятиріччя спостерігається докорінна трансформація суспільства, справжня інформаційна революція, яка характеризується змінами не тільки технічних характеристик товарів, а і моделі взаємодії між людьми. Головною цінністю стає інформація, яка має унікальний характер щодо власного примноження та збереження. Активне використання та накопичення інформації перетворює людство з індустріального в інформаційне. Встановлено, що метою цифровізації української економіки є цифрова трансформація існуючих галузей економіки в нові, більш ефективні та економічно вигідні. Впровадження цифровізації в більшість бізнес-процесів та у сфери життєдіяльності людей стане основою для підвищення конкурентоспроможності українських продукції та послуг, стимулюватиме зростання економіки та сприятиме поліпшенню благополуччя населення. Цей процес повинен грунтуватися на базових принципах. Тому в ході дослідження узагальнено принципи цифровізації, дотримання яких є визначальним для створення та реалізації переваг, які надають цифрові технології. За результатами теоретичного аналізу встановлено, що цифровізація економіки справляє суперечливий вплив на розвиток економіки та суспільства загалом. Визначено переваги, негативні наслідки та ризики цифрової трансформації для розвитку економіки країни. Узагальнюючи досвід вітчизняних і закордонних науковців, визначено основні тренди цифрової трансформації економіки.
Попередній перегляд:   Завантажити - 772.14 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського